6.12.2011 Itsenäisyyspäivän menu

Purjo-perunakeitto
Pinaatti-fetapiirakka
Voimasalaatti
Jäiset karpalot kinuskikastikkeessa
Joulusuukkoja
Suklaapraliineja
Muinaisegyptiläisiä taatelikarkkeja (win!)

Huvittaa oma ruokavalio, joka ei oikein sovellu ainakaan mihinkään selkeisiin muotiruokavalioihin, kuten karppaukseen tai raakaravintoon. Syön kasviksia, maitotuotteita, viljaa ja liian paljon sokeria, mutta välttelen piilosokeria, vehnää, pastaa ja riisiä.

Työkaverin pikkujouluihin tekemät taatelikarkit olivat ihan parhaita:

-taateleita
-(juoksevaa) hunajaa
-kanelia
-(jauhettua) kardemummaa
-mantelijauhetta/rouhetta

Sekoitetaan kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan (kardemumman suhteen ei kannata vetää överiksi, sillä muuten karkkeihin saattaa tulla kitkerä jälkimaku). Kastetaan taatelit hunajassa (kannattaa antaa valua tovin verran, jotta pinnalle ei jää liian paksua hunajakerrosta) ja kieritetään kaneli-kardemummaseoksessa. Kieritellään sen jälkeen mantelijauheessa/rouheessa niin kauan, että karkkien pinnalle jää lumipeitettä muistuttava kerrostuma.

Tein ensimmäistä kertaa itse kinuskikastiketta (kermaa, siirappia, sokeria) ja se oli helppoa ja hyvää nimenomaan karpaloiden kanssa. Aikanaan Sea Horsessa söin vastaavaa jälkiruokaa enkä voi sanoa yltäneeni niin pehmeän täydelliseen ja liioittelematta taivaalliseen kastikkeeseen. Se oli kaukana väkevästä valmiskastikkeesta, tiedoksi niille, jotka eivät kinuskista välitä.

Kommentit

Suositut tekstit