Suklaaopetus







Tästä Fiskarsin Ruukin reissusta opin, että ei pidä ahnehtia, vaan kunnioittaa herkkuhimoa sen verran, ettei syö jotain vain siksi, että sattuu olemaan tilaisuus. Suklaata pitää syödä silloin kun sitä tekee mieli. Olin syönyt edeltävinä päivinä Salaisuuksien suklaapiirasta, Green & Blacksin erinomaista kirsikkasuklaata ja leijonapastillijädekaipuussani leijonapastilleja, joten tuona päivänä ei ollut erityisen kova suklaan nälkä. Petri's Chocolate Roomin kakkuvalikoima oli kyllä ihailtavan laaja. Valitsin yhä päällä olevassa minttuhimossani minttutryffelikakkua, mutta hämmennyin kun se maistuikin basilikalta! Kesti hetki tajuta, että piparminttuöljyn makua odottanut suu saikin tuoretta minttua suklaassa. Sanoisin, että tuore minttu sopii kuitenkin paremmin salaattiin ja leivän päälle. Edes ylisöpöt konvehdit eivät tällä kertaa pelastaneet päivää, jolloin ei olisi pitänyt toteuttaa iänikuisia visioita, vaan kuunnella sen hetkistä mielialaa ja mielitekoja tai niiden puutetta.

Kommentit

Suositut tekstit