torstaina, syyskuuta 1

Kirsikkasuklaarommihillo!

kuva: Chikako Harada
Ennen söin aamupuuron kanssa aina omenahilloa. Sokerinvähennysjakson aikana hillot jäivät, ja paluu oli vaikeaa hillon sokerisuuden iskiessä myöhemmin pahasti hampaisiin. Tänään Hesarissa on kuitenkin sellainen resepti, että tekee mieli ryhtyä hillonkeittelyhommiin. Ben & Jerry's -jäätelöistä Cherry Garcia oli lempimakuni (oli koska B&J-himo on kadoksissa!), joten veikkaanpa, että tämä itse tehty toimisi hyvin. Varsinkin kun tykkään rommistakin. Kirsikoista tuli mieleen, että Green & Black'sin kirsikkasuklaa on tosi hyvää myös!

600 g kirsikoita
250 g hillosokeria
1 vaniljatanko
2 rkl rommia tai kirsikkaviinaa
50 g tummaa suklaata

Pese kirsikat hyvin, poista kivet ja varret. Rouhi suklaa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet hyvin talteen odottamaan. Laita kirsikat, rommi, vaniljatangon puolikkaat ja sokeri kattilaan ja anna mehustua pari tuntia. Keitä noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori pinnalta vaahto hyvin pois. Lisää vaniljan siemenet. Lisää keittämisen loppuvaiheessa myös suklaarouhe. Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje purkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti