lauantaina, huhtikuuta 30

Melkein gluteeniton pikamysli


Kokeilen voisinko vältellä gluteenia ja maitotuotteita (mm. onko sillä vaikutusta ihoon), vaikka ajatus onkin rahkaan, jogurttiin (+sen makuun) ja ruisleipään tottuneelle vegelle vähintäänkin haastava. En edes muistanut, että speltti on vehnää! Parin päivän jälkeen iho on vain huonompi, mikä saattaa johtua myös pähkinöiden käytön lisääntymisestä.

On ollut tarkoitus tehdä mysliä jo kuukausia, mutta en saa koskaan aikaiseksi. Pikamysli sopiikin paremmin mun arkeen. Laitan mysliin esim. tattarihiutaleita, spelttihiutaleita, kvinoamuroja, auringonkukan siemeniä, pellavansiemeniä, manteleita, marjoja ja muutaman taatelin. Kosteutukseksi kauramaitoa. (Oli virhe pilkkoa Castuksen taatelipäärynäpatukka mysliin, koska se maistuu siinä esanssiselta. Hedelmätikut voisi sopiakin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti